Tehát a vén tengerész arra szakosodott, hogy megismertesse velünk az andalúz konyhaművészetet. Elsőként paella con pollo-t készítettünk, amilyen macerás volt-órákig készült-nem volt annyira hűdedurva-mondjuk már ettem ezelőtt paellát, szóval természetesen finom volt. Ellenben, a mercadona-ban tallkoztunk a feleségével aki éppen szintén vásárolt, és ő készített egy olyan krémet ami leginkább a mejonézhez hasonlít-úgyanúgy kevergetni kelll sokáig az olajat-természetesen itt minden olívaolajjal készül, de legfőbb összetevője a fokhagyma volt-fúúú na az, valami rettentőőőően finom volt a friss, még ropogós kenyérrel!!!
Salátát is készítenek mindenhez. De tényleg mindenhez. Ami általában paradicsomból, salátából és hagymából áll, sóval, borssal, olajjal és balzsamecettel. Juhú. A kedvencem. Bár furcsa módon mindig meghámoztatja velünk a paradicsomot. Megvolt a második spanyolóránk is Miguellel, én nagyon élvezem, Anto alszik. :)
A nap felfedezése a chirimoya nevű gyümölcs volt. Fantasztikusan finom!!!
A képet a sétálóutca-itt van 10 méterre-egyik mellékjében fényképeztem, kifejezi hogy azért a 9 hónap, az sok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése