2013. január 23., szerda

csigusz

Tovább folytatódnak andalúziai gasztrokalandozásaim.

A mai napon abban az örömben volt részem hogy kipróbálhattam a tengeri csigát.
Már eleve megfőzve árulják-akárcsak a kedvencemet a gambast, ami csak a főzés során szerzi meg szép, narancssárgás színét, amúgy csúf szürke-szóval csigusz is konyhakész, és úgy ül a jégen.
A fogyasztása kifejezetten sikkes: fogunk egy példányt, aminek lehetőleg jó hosszúra megnőtt az egyik vége-nem a belülre feltekert, hanem ami kívül van-és egy elegáns mozdulattal beleszúrjuk egy másik példány házában lévő húsba. Kiforgatjuk és már fogyasztható is! Nagyon sokszor ajánlotta már a Törpe hogy próbáljam ki, de én azért kicsit ódzkodtam, a kagylók-csigák túl sok bél szerű belső szervvel rendelkeznek,
egyszerűen nem étvágygerjesztőek, még ha tudom is hogy finomak, mint minden tengeri csemege. Ízre ez sem volt rosszabb társainál, ámde a csinos kis házuktól eltekintve az ehető része ijesztő!!!

Aztán össze is pakoltam, most egészen pöti a zsákom a decemberihez képest. Abba pedig nagyon jó és izgalmas belegondolni, hogy amikor visszajövök, már kezdődik a karnevááál!!! Addig ki kell találnom valami jelmezt. Hmmm...
Talán a tegnapi fotó népszerűségén felbuzdulva masnis sünnek kéne öltöznöm!!! :D
Búcsúzóként egy kép vasárnap estéről, misére menet minden balra eső utcába benéztem mert mindegyik ugyanilyen szép volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése